Grand Touring Webb Training 

Professionell utbildning med utgångspunkt i Volvo och BMW

​​​​​​​”Som att lära sig ett nytt språk” – så beskriver Thomas Pärsson, delägare i Unico, svårighetsgraden med att lära sig CAD-programmet Catia V5.
Strukturerad och kvalitativ utbildning är A och O för att kunna hantera det tekniskt avancerade programmet. Thomas beskriver detaljrikt och engagerat olika funktioner och metoder för att handha programmet, som han sedan version 2 arbetat med i snart 30 år.

​​​​​​​​​Catia – som att lära sig ett nytt språk

​​​​​Catia  är ett mångfacetterat programpaket som levererar tekniska lösningar i 3D för framställning av allt från fordonsmotorer till knäskålar. Programmet är väldigt komplext och jämförs av Thomas med cirka 50 programmoduler PowerPoint i ett system. Alla företag som använder sig av Catia är i behov av utbildning och det är här Unico kommer in i bilden.

​​​​​Att lära sig Catia V5

Thomas skrev det första utbildningsmaterialet till Catia 1984 och har sedan dess ständigt intensivt följt utvecklingen som användare, utbildare och coach. Unico arbetar med att utbilda konstruktörer och tekniker på företag som BMW, Daimler Truck, Volkswagen och Volvo. Unico presenterar metoder som resulterar i Catia-filer, som återger konstruktionsavsikten och är lätta samt stabila att ändra. Det tas även hänsyn till förberedande PDM-integration.
– När du arbetar med komplex parameteriserad geometri, måste du hitta en klar struktur och inga kladdiga lösningar. De sistnämnda uppträder ofta i budget-utbildningsprodukter och förorsakar mer skada än nytta, säger Thomas.​​​​​
Du påbörjar enkelt kursens första steg helt gratis!

​​​​​​​​​Volvo och BMW

Unico arbetar med professionell utbildning och har haft en dialog med både Volvo och framförallt BMW för att förankra materialet i den professionella konstruktionsverksamheten. Thomas beskriver även hur utbildningarna ofta måste anpassas till kundens behov.
– Många stora företag har ju egna metoder de använder. Skall vi utbilda dem, är det en självklarhet att vi tar del av dessa och anpassar utbildningen därefter.

Tydligt och lärorikt

Utbildningsmaterialet är tydligt modulariserat och konsekvent uppbyggt, då det skrivits av en författare, Thomas Pärsson. Varje vanligt kapitel startar med en översikt för att orientera sig i temat. Därefter förklaras de motsvarande features/funktioner som tillhör temat. Till sist fokuseras på vilka metoder som kan användas. Teori kombineras med övningar från verkligheten, vilka har olika svårighetsgrader.

Pionjär i Europa med E-learning i Catia

Unico har sedan 1994 även utbildat digitalt genom E-learning och har varit ledande i Europa med en digitaliserad utbildningslösning för Catia. Utbildningen utvecklas kontinuerligt och materialet förfinas och kompletteras ständigt.
Thomas beskriver hur den digitaliserade utbildningen till stor del motsvarar, den som görs på plats men att vissa delar är förstärkta i E-learning då man inte kan förtydliga med extra muntliga förklaringar och fördjupningar.

Kunder på alla kontinenter

Utbildningsmaterialet till Catia har översatts till tio språk och ingenjörer/tekniker från hela världen har utbildats utav Unico till professionella CAD-användare, exempelvis  lastbilskonstruktörer hos Fuso i Japan till Freightliner i USA eller Volvo Lastvagnar i Brasilien, likväl som bilkonstruktörer hos BMW i Tyskland till VW i Brasilien eller RollsRoyce i England.
Nu står det unika utbildningsmaterialet till förfogande som eLearning/WBT-lösning för dig. 
Du påbörjar enkelt kursens första steg helt gratis!
AnnonsbildLEVAnnonsbildLEV
AnnonsbildLEV